Locatie Dahliatuin Helmond-West officieel vastsgelegd

Het bestuur van de Dahliatuin samen met wethouder Erik de Vries. Op de foto ontbreekt bestuurslid Henk Verachtert. (bron foto: Mandy Meeuwsen, www.helmondnu.nl)

 

Helmond-West

Maandag 25 maart 2019 werd officieel vastgelegd dat de Dahliatuinvereniging gebruik mag maken van gemeentegrond bij de Goorloop en Groot Goor. Het bestuur van de Dahliavereniging en wethouder Erik de Vries hebben hiervoor een gebruikersovereenkomst getekend.

Nieuwe plek Dahliatuin

Door de realisatie van de Kasteelherenlaan en park Goorloop moesten de basisschool en de Dahliatuin verhuizen. Voor de Dahliatuin is in 2013 een nieuwe plek gevonden aan de rand van Houtsdonk, vlak bij de Goorloop en Groot Goor. Vlakbij de Goorloop is het namelijk vochtig/nat genoeg voor de Dahlia’s. De basisschool is naar de Westwijzer gegaan.

Vastgelegd in gebruikersovereenkomst

Wethouder Erik de Vries is blij dat de Dahliatuin nu écht een vaste plek heeft. “Het gebruik van de gemeentegrond door de Dahliavereniging was gebaseerd op mondelinge  afspraken. De Gemeente en de Dahliatuin wilden deze afspraken graag op papier hebben. Dat biedt zekerheid voor beide partijen. We hebben nu de gebruikersovereenkomst ondertekend, waarmee de ingebruikname van de grond officieel is vastgelegd.”

Winteropslag voor Dahlia’s

Sinds 2013 is de nieuwe Dahliatuin al in gebruik genomen. Er is een kleine kantine gerealiseerd. Ook is er een ijskelder als plek voor de winteropslag van de Dahlia’s.  De ijskelder is aan de buitenzijde ingepakt met planten om deze vorstvrij te houden. Bovendien past dit ook goed op deze groene plek. De Dahliatuin heeft daarnaast een bijenstal toegevoegd. Bijen zijn goed voor de bloementuin en goed voor de biodiversiteit van de omgeving.

Klaar voor de toekomst

De Dahliatuin Helmond West bestaat al meer dan 60 jaar. Sinds 1963 was de Dahliatuin aan de Itterestraat gevestigd, achter de Troubadour. Met de nieuwe locatie hoopt de Dahliavereniging nog jaren vooruit te kunnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑