Een gezonde tuin is vol leven!

Voordat we de knollen kunnen zetten komt de boer met de tractor en wordt de grond grondig omgeploegd. Dit jaar kon dit pas 22 april vanwege de aanhoudende regenval. Daarna en als we de knollen gaan ingraven is het feest voor de vogeltjes. Soms zitten de roodborstjes en merels zowat op de spade om de pieren te bietsen. Bij elke schep die je neemt zitten wel een paar wormen (teken van vruchtbare aarde) dus dat is smullen geblazen. Het is zo heerlijk om in de tuin te werken terwijl de vogels, in ruil voor de wormen, vrolijk fluiten!

In de pluktuinen staan al wat vroege bloeiers te floreren en de bijen worden actief. Zodra de temperatuur boven de 10 graden komt gaan ze op zoek naar bloemen voor stuifmeel.

Maar het is niet altijd een feestje met de dieren in de tuin.. In de pluktuinen verschijnen ook holletjes en heuveltjes van muizen en mollen en in de moestuinen arriveren de meikevers, slakken en rupsen.

Gelukkig is voor elke plaag wel een vriendelijke oplossing te bedenken, knoflook helpt tegen muizen en slakken, een insectengaas tegen vliegende insecten, afrikaantjes kun je zetten tegen de witte vlieg en tegen mieren en er zijn ook veel kruiden die insectwerend zijn.

We moeten creatief zijn om oplossingen te bedenken, want we willen geen vergif in onze tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑